Tenniscomplex TV Abbekerk verrijkt met aanbouw en led-verlichting

31 augustus 2021

De regelmatige bezoeker van het tenniscomplex zal het ongetwijfeld zijn opgevallen: de accommodatie van TV Abbekerk heeft een prachtige facelift ondergaan. Dankzij de inzet van diverse vrijwilligers is de afgelopen maanden een stoere en stevige aanbouw gerealiseerd. Daarnaast zijn de drie tennisbanen voorzien van led-verlichting, waarmee de jaarlijkse energielast van de club met de helft wordt teruggedrongen.

 

De aanbouw oogt alsof deze er altijd al is geweest, zo harmonieus sluit de overdekte terrasruimte aan op de bestaande kantine en bergruimte. Op initiatief van Frans Heeremans en (ontwerper) Joop Wijnstekers en met de hulp van de vaste krachten Peter Feld, Sjaak Meijners en Henk Schaaper is een gezellige zitplek en onderkomen gecreëerd, dat de naam In Buiten heeft gekregen. Het door KlaVier geschonken nieuwe buitenmeubilair zorgt voor de finishing touch.

 

De led-verlichting voor de drie tennisbanen is geleverd en geïnstalleerd door SportStroom, dat als bedrijf gespecialiseerd is in verlichting voor tennisverenigingen. De nieuwe verlichting biedt de club vele voordelen. De lampen hebben een langere levensduur én ze zijn energiezuiniger. In plaats van voorheen 8 lampen zijn er nu slechts 4 led-lampen van 2.000 Watt nodig om de drie tennisbanen optimaal te verlichten. Dat levert een energiebesparing van maar liefst 50% op. Een ander voordeel is dat de lampen onbeperkt kunnen worden aan- en uitgeschakeld, zonder wachttijd.

 

Initiatiefnemer Henk Schaaper is er dankzij slim handelen in geslaagd om de investering van de led-verlichting (circa € 14.000) voor het grootste gedeelte gesubsidieerd te krijgen. De gemeentelijke subsidiepot was helaas al leeg voor 2021, maar via de provincie Noord-Holland wist Schaaper 50% van de kosten vergoed te krijgen. Daarnaast leverde een rijkssubsidieaanvraag bij BOSA (bouw en onderhoud sportaccommodaties) TV Abbekerk enkele duizenden euro’s op. Verder wisten Frans Heeremans en Henk Schaaper een forse besparing op de netbeheerkosten te realiseren. Bij elkaar een prachtig resultaat, waar de leden de komende jaren veel plezier aan beleven.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 229 599 117

Address

Plantsoenstraat 6
1657 EB Abbekerk